Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Audi A4 Cabrio te koop: tweedehands en nieuw

Audi A4 Cabrio

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

De eerste Audi A4 cabriolet verschijnt in 2002 op de markt


Toen in 1991 de eerste middenklasse cabriolet van VW-dochter Audi gepresenteerd werd, liep het Audi Cabriolet genaamde model reeds vooruit op de generatiewisseling van de Audi 80 naar de Audi A4 serie. Stilistisch en technisch gezien was de op de Audi Coupé gebaseerde open versie namelijk net als de coupé een eigen ontwikkeling, beïnvloed door de Audi A4 modellen die in 1994 gepresenteerd waren. Terwijl de sedans en combi’s onder de nieuwe naam Audi A4 verkocht werden, behield de cabriolet zijn uitzonderingspositie als eigen modelserie. Pas in 2002 paste hij ook qua naam bij de rest van de middenklasse van Audi, toen ontstonden namelijk de open Audi A4 cabrio modellen op basis van de twee jaar eerder gepresenteerd nieuwe A4-generatie.


De Audi A4 cabriolets worden tot 2009 in twee generaties geproduceerd


De eerste generatie van de Audi A4 cabriolet rolde tussen 2002 en 2006 bij Karmann van de band. Karmann had ook al de laatste bouwjaren van de Audi Cabriolets uit de jaren ’90 geproduceerd. De tweede generatie van de Audi A4 cabriolet verscheen begin 2006 en werd tot 2009 geproduceerd op basis van de B7-serie van de fabrikant. De belangrijkste vernieuwing qua design was dat de Audi A4 cabriolet net als de andere modellen het singleframe-radiatorrooster kreeg. De Audi A4 cabriolet werd vanaf 2009 vervangen door de Audi A5 cabriolet. De Audi A4 cabriolet had naast de viercilinder instapmotor met een prestatievermogen van 96 kW (130 pk) ook de beschikking over V6 benzine- en dieselmotoren van de fabrikant. Het topmodel was tot 2004 de Audi S4 cabriolet met een V8-motor van 253 kW (344 pk). Vanaf 2005 verscheen daarnaast ook nog de Audi RS4 cabriolet uitvoering met 309 kW (420 pk).

Beoordelingen voor Audi A4 Cabrio

873 Beoordelingen

4,6

Technische gegevens van de Audi A4 Cabrio

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens