Audi R8 te koop: tweedehands en nieuw

Audi R8

Audi R8

De Audi R 8 ontstond in samenwerking met dochter Lamborghini Dat Audi niet alleen maar dynamische, sportieve auto's uit de midden- en hogere klasse, maar ook pittige raceauto's voor op straat kan bouwen, bewees de fabrikant uit Ingolstadt met zijn in 2006 gepresenteerde Audi R 8. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Audi R 8 ontstond in samenwerking met dochter Lamborghini

Dat Audi niet alleen maar dynamische, sportieve auto’s uit de midden- en hogere klasse, maar ook pittige raceauto’s voor op straat kan bouwen, bewees de fabrikant uit Ingolstadt met zijn in 2006 gepresenteerde Audi R 8. Markante ventilatiesleuven voor en achter waren kenmerkend voor de tweezitter coupé met permanente vierwielaandrijving. De Audi R 8 werd door Audi-dochter Quattro in Neckarsulm met elementen van de Lamborghini Gallardo in een kleine oplage geproduceerd. Audi had de Italiaanse fabrikant van luxe sportauto’s in 1998 gekocht. Tussen 2000 en 2005 was de oorspronkelijke raceauto-versie van de Audi R 8, met 61 overwinningen in 74 race’s, één van de succesvolste voertuigen uit de geschiedenis van de autoracesport.  

De R 8 coupé was de eerste sportauto met middenmotor van Audi

De straatversie van de circa 1500 kilogram lichte Audi R 8 werd geconstrueerd met een compleet uit aluminium vervaardigde carrosserie. Hij was het eerste in serieproductie genomen model van Audi met een V8-middenmotor. De motor met een cilinderinhoud van 4,2 liter had een prestatievermogen van 309 kW (420 pk). Hiermee accelereerde de Audi R 8 in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De maximumsnelheid bedroeg meer dan 300 km/u. Van de FSI-motor was al eerder gebruik gemaakt in de Audi RS 6. De Audi R 8 werd naar keuze aangeboden met een zesversnellingsbak of een automatische R-tronic versnellingsbak.

De eerste dieselversie van de Audi R 8 werd als conceptauto gepresenteerd

Gepresenteerd als conceptvoertuig, werd de Audi R 8 in 2008 voor het eerst ook als diesel in een 6,0 liter V12-versie gepresenteerd. Deze had een prestatievermogen van 368 kW (500 pk). De Audi R 8 TDI accelereerde in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalde een maximumsnelheid van 325 km/u. Uitgerust met twee roetfilters en hoogwaardige techniek voor het reinigen van uitlaatgassen, was de Audi R 8 V12 dieseluitvoering één van de milieuvriendelijkste supersportauto’s van zijn tijd. Volgens de fabrikant zou hij gemiddeld amper tien liter diesel verbruiken.