Audi RS5 te koop: tweedehands en nieuw

Audi RS5

Audi RS5

De eerste Audi RS modellen ontstaan in samenwerking met Porsche

Sinds de ingenieurs van Audi en Porsche zich in de jaren '90 verenigd hadden om sportmodellen voor het merk Audi te ontwerpen, horen de Audi S en de nog beter presterende Audi RS tot de collectie van de VW-dochter. De Audi RS representeert telkens het topmodel uit de verschillende series en wordt inmiddels ook in de compacte middenklasse als Audi RS3 Sportback aangeboden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De eerste Audi RS modellen ontstaan in samenwerking met Porsche


Sinds de ingenieurs van Audi en Porsche zich in de jaren ’90 verenigd hadden om sportmodellen voor het merk Audi te ontwerpen, horen de Audi S en de nog beter presterende Audi RS tot de collectie van de VW-dochter. De Audi RS representeert telkens het topmodel uit de verschillende series en wordt inmiddels ook in de compacte middenklasse als Audi RS3 Sportback aangeboden. In het begin waren er alleen maar RS-versies van de combi’s uit de middenklasse. Later ging de fabrikant ook sedans, cabriolets en de roadster Audi TT met beter presterende motoren en sportief aangepaste carrosserieën uitrusten.


De Audi RS5 komt in 2010 op de markt als coupétopmodel


Toen Audi in 2007, meer dan tien jaar na de productbeëindiging van de eerste Audi Coupé, weer een coupé op de markt bracht, aarzelde de fabrikant niet lang om in de nieuwe serie Audi A5 ook een sportversie van het tweedeurs seriemodel aan te bieden. De fabrikant begon zijn modeloffensief met de sinds herfst 2007 verkrijgbare Audi S5. Vervolgens verscheen in het voorjaar van 2009 de cabrioletversie van de Audi S5 op straat en een jaar later volgde de performance versie van de Audi A5 als vijfdeurs Sportback. Ten slotte presenteerde Audi in het voorjaar van 2010 haar nieuwe coupétopmodel uit de serie als de Audi RS5.


Een dynamisch design voor het sportmodel Audi RS5


De dynamisch vormgegeven coupé van Audi leek gemaakt te zijn voor een sportieve bewerking: het hoge radiatorrooster werd geflankeerd door twee grote luchtinlaten en beide elementen werden omrand door mat geborsteld aluminium. Een andere bijzonderheid van de Audi RS5: het ruitvormige rooster van het single-frame radiatorrooster werd geaccentueerd door een matzwarte laklaag. Zijn wielkasten en achterdiffusor onderstreepten de dynamiek van het sportmodel. De achterspoiler van de Audi RS5 was op het eerste gezicht niet te zien. Deze schoof automatisch uit bij hogere snelheden.


Een V8-motor met 450 pk voor de Audi RS5


Net als het zustermodel Audi S5 werd ook de Audi RS5 uitgerust met een 4,2 liter V8-motor. In de Audi RS5 kreeg hij echter een hoger prestatievermogen. Ter vergelijking: de Audi S5 had een prestatievermogen van 260 kW (354 pk) terwijl de Audi RS5 een prestatievermogen van 331 kW (450 pk) had. Dat was vooral te merken aan de betere acceleratiewaarden. De Audi S5 had namelijk iets meer dan vijf seconden nodig om van nul naar honderd te accelereren. De met quattro vierwielaandrijving uitgeruste Audi RS5 had genoeg aan 4,6 seconden.


Sneller schakelen en minder verbruik bij de Audi RS5


De Audi RS5 had zijn performance echter niet alleen maar aan de hogere pk-waarde van zijn motor te danken. De dubbele koppeling transmissie met zeven versnellingen waarmee het topmodel uitgerust was, was hierbij ook van groot belang. Deze transmissie maakte namelijk sneller schakelen mogelijk dan bij de gebruikelijke zesversnellingsbak waarmee de Audi S5 coupé uitgerust was. Een ander voordeel van de Audi S-tronic genaamde techniek was dat het verbruik van de Audi RS5 gereduceerd kon worden naar een waarde van gemiddeld 10,8 liter (252 g/km CO2-uitstoot).

Beoordelingen voor Audi RS5

4 Beoordelingen

4,8

Technische gegevens van de Audi RS5

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens