Audi R8 Spyder te koop: tweedehands en nieuw

Audi R8 Spyder

Audi R8 Spyder

De Audi R8 verschijnt in 2010 voor het eerst als Spyder op de markt

Of het nou gaat om cabriolets met een stalen dak of cabriolets met een klassiek stoffen dak: autofabrikanten doen hun best om open modellen in alle voertuigklasses even aantrekkelijk te maken. Cabriolets zijn een trend en veel grote autoproducenten hebben hierop gereageerd door hun middenklasse of compacte middenklasse uit te breiden met open modellen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Inmiddels worden cabriomodellen van elke volumefabrikant verwacht, maar dat geldt des te meer voor de producenten van exclusieve sportauto's. Toen autofabrikant Audi uit Ingolstadt in 2006 voor het eerst een middenmotor-sportauto op de markt bracht, de coupé Audi R8, was het dan ook te verwachten dat het niet lang bij alleen maar een coupéversie zou blijven. Ten slotte had ook Audi-dochter Lamborghini het zustermodel Lamborghini Gallardo al in 2006 als Spyder uitgebracht, deze kon als basis gebruikt worden voor de ontwikkeling van een Duitse tegenhanger. Enkele jaren later was het dan zover: de Audi R8 Spyder vulde de sportautocollectie van de autofabrikant uit Ingolstadt aan. Vanaf het voorjaar van 2010, precies op tijd voor het cabrioseizoen, konden de consumenten de eerste Audi R8 Spyders bestellen.

Een klassiek stoffen dak voor de Audi R8 Spyder

Net als zijn Italiaanse partner koos Audi ervoor om de open tweezitter traditioneel vorm te geven met een stoffen dak. De Audi R8 Spyder was qua uiterlijke vormgeving georiënteerd aan de karakteristieke vormen en belijning van de Audi R 8 coupé. Daartoe hoorden de luchtopeningen aan het uiteinde van de deuren, het grote radiatorrooster en de vormgeving van de achterkant van de auto met de opvallende diffusor. De Audi R8 Spyder was verder net als de coupés uitgerust met een achterspoiler die bij hoge snelheden automatisch uitschoof.

De Audi R8 Spyder is verkrijgbaar met twee verschillende motoren

Het instapmodel van de Audi R8 Spyder beschikte over een 4,2 liter motor. Zijn V8-motor gaf de roadster, die bij Audi-dochter quattro in Neckarsulm geproduceerd werd, een prestatievermogen van 316 kW (430 pk). Daarmee kon de Audi R8 Spyder een maximumsnelheid van 300 kilometer per uur bereiken. Verder kon hij binnen 4,8 seconden van nul naar honderd accelereren. Het topmodel was uitgerust met een V10-motor met een prestatievermogen van 386 kW (525 pk). Hiermee kon de Audi R8 Spyder in 4,1 seconden van nul naar honderd accelereren en bereikte hij een maximumsnelheid van 313 km/u.