Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Fiat 500 Cabrio te koop: tweedehands en nieuw

Fiat 500 Cabrio

Technische gegevens van de Fiat 500 Cabrio

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

50 jaar na de Fiat Nuova 500 presenteerden de Italianen in juli 2007 de Fiat 500 als de directe opvolger van de Fiat Seicento. Nog eens twee jaar later kwam uiteindelijk de Fiat 500 Cabrio onder de naam “500 C” op de markt, die net als zijn zustermodel enkele componenten met de Fiat Panda deelt. De cabriolet richt zich vooral op prijsbewuste liefhebbers van het open rijden, want met een basisprijs van 13.800 euro is de auto uit de miniklasse actueel de voordeligste vierzitter onder de cabrio’s.

De prestaties van de Fiat 500 Cabrio

De Cinquecento-fan wacht onder de motorkap niks nieuws: als benzinemodel is de Fiat 500 Cabrio naar keuze verkrijgbaar met een 1,2 liter 8V-motor met een prestatievermogen van 51 kW (69 pk) of met een 1,4 liter 16V-motor met een prestatievermogen van 74 kW (101 pk). De laatstgenoemde kan een snelheid van maximaal 182 km/u halen en kan in 10,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. In het dieselsegment is de Fiat 500 Cabrio met een 1,3 liter JTD Multijet 16V-motor vertegenwoordigd. Deze heeft een prestatievermogen van 55 kW (75 pk) en heeft in het meest gunstige geval een brandstofverbruik van slechts 4,2 liter diesel per 100 kilometer.

De techniek aan boord van de Fiat 500 Cabrio

De Fiat 500 Cabrio is met een groot vouwdak uitgerust dat tot aan de onderkant van de achterruit reikt. Per druk op de knop glijdt deze ongeveer net zoals bij een Smart naar achteren. Voor de kleur van het dak kunnen klanten kiezen uit rood, zwart of elfenbeen, echter is niet elke kleurencombinatie van lak- en dakkleur mogelijk.Bij een miniauto kan de wind natuurlijk niet zo krachtig over het dashboard waaien als bij grotere cabrio’s, maar daarvoor in de plaats kan het dak bij de 500 Cabrio zelfs tijdens het rijden geopend worden. Daarnaast hebben de Italianen het dak zo geconstrueerd dat zijn aanwezigheid niet ten koste gaat van de toch al beperkte laadruimte van de cabrio. De cabrio beschikt ook nog over een nieuwe start-stopautomaat, die het brandstofverbruik in het stadsverkeer nogmaals met tot wel 0,7 liter kan verminderen.

Zo ziet de Fiat 500 Cabrio eruit

Het achteraanzicht van de Fiat 500 Cabrio wordt niet verpest door plasticfolie - nee, de Italianen hebben de cabriolet zelfs met een achterruit uit glas uitgerust. De liefde voor details toont zich verder bovendien in het derde achterlicht, die zo in het dak geïntegreerd werd dat deze bij het rijden met open dak goed te zien is. Verder doet het design denken aan de begintijd van de Fiat 500 - een prima mengeling uit Mini en VW Beetle.

De uitrusting en het comfort van de Fiat 500 Cabrio

De Fiat 500 heeft in de EuroNCAP-crashtest als eerste voertuig van zijn klasse de maximale score gehaald. Reden daarvoor is onder andere het omvangrijke veiligheidspakket bestaande uit zes standaardairbags plus nog een extra knieairbag voor de bestuurder. Daarnaast is de Fiat 500 uitgerust met een verbeterde voetgangersbescherming en speciale versterkingen die de energie bij een botsing optimaal moeten absorberen. ABS en ESP met een remassistent van de nieuwste techniek zijn uiteraard ook aanwezig.

Beoordelingen voor Fiat 500 Cabrio

98 Beoordelingen

4,5