Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hummer H2 te koop: tweedehands en nieuw

Hummer H2

Hummer H2

Opvallende afmetingen en hoekige vormen zijn kenmerkend voor de Hummer H 2

Bijna drie ton zwaar, circa vijf meter lang, en een breedte en hoogte van meer dan twee meter: dat zijn onmiskenbaar de maten van de Hummer H 2. Sinds het begin van de productie in 2003 hoorde deze SUV tot één van de grootste en opvallendste voertuigen uit zijn klasse. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Opvallende afmetingen en hoekige vormen zijn kenmerkend voor de Hummer H 2

Bijna drie ton zwaar, circa vijf meter lang, en een breedte en hoogte van meer dan twee meter: dat zijn onmiskenbaar de maten van de Hummer H 2. Sinds het begin van de productie in 2003 hoorde deze SUV tot één van de grootste en opvallendste voertuigen uit zijn klasse. Terwijl constructeur General Motors (GM) wat betreft de carrosserie voor de hoekige vormen van de legendarische terreinwagen Hummer H 1 koos, hadden de innerlijke kenmerken van de Hummer H 2 niks meer gemeen met zijn voorganger en zijn oorspronkelijke gebruik als militair voertuig.  


De Hummer H 2 wordt een terreinwagen met het prestige uit de hogere klasse

Zelfs wanneer de passagiers van de Hummer H 2 zich op moeilijker begaanbaar terrein begeven, kunnen ze op comfortabele rijeigenschappen vertrouwen en genieten van tot de standaarduitrusting horende features uit de hogere klasse zoals een lederen interieur. Ook belangrijke delen van de techniek in de Hummer H 2, die in grote mate gebaseerd is op de grote SUV’s van het GM-merk Cadillac, stammen uit de luxeklasse van General Motors. De Hummer H 2 werd echter in de Amerikaanse staat Indiana geproduceerd door de uitvinder van de oorspronkelijke Hummer, de Amerikaanse fabrikant AM General.


De Hummer H 2 als SUV of Sport Utility Truck (SUT)

De eerste generatie van de Hummer H 2 bracht GM in 2003 met een 6,0 liter V8-benzinemotor met een prestatievermogen van 236 kW (321 pk) op de markt. Vierwielaandrijving, tractiecontrole en achteras-sperdifferentieel zorgden voor de toereikende terreineigenschappen van de luxe SUV. De Hummer H 2 was uitgerust met een automatische vierversnellingsbak. Een derde rij zitplaatsen achterin de auto was aanvankelijk niet gepland. In 2005 breidde GM het modelpalet uit en bood GM de Hummer H 2 voortaan ook met een korte open laadbak als pick-up aan. De Hummer H 2 Sport Utility Truck (SUT) werd aangedreven door een motor met een prestatievermogen van 242 kW (330 pk). De maximumsnelheid lag met elektronische snelheidsregeling zowel bij de SUV als ook bij de pick-up versies op 160 km/u.


De nieuwe Hummer H 2 generatie vanaf 2008 heeft een prestatievermogen van bijna 400 pk

In 2008 rustte General Motors de Hummer H 2 met een nog betere motor uit en met een nieuwe automatische versnellingsbak met zes versnellingen. De nieuwere modellen beschikten over een motor met een cilinderinhoud van 6,2 liter. Het prestatievermogen steeg daarmee tot 293 kW (398 pk). De maximumsnelheid van de tweede Hummer H 2 lag met elektronische snelheidsregeling op 160 km/u. Ook het interieur van de modellen werd vernieuwd. In de tweede generatie kregen de Hummer H 2 modellen in de SUV-versie een derde rij zitplaatsen achterin de auto. Daarmee bood de Hummer H 2 voldoende plaats voor maximaal acht passagiers.

Beoordelingen voor Hummer H2

3 Beoordelingen

4,3

Technische gegevens van de Hummer H2

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens