Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hummer-h2-l-01.jpg

Hummer H2

1 / 4
hummer-h2-l-01.jpg
hummer-h2-l-02.jpg
hummer-h2-l-03.jpg
hummer-h2-l-04.jpg

HUMMER H2 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto HUMMER H2, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 10.950,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.8 - 10.2s
Maximumsnelheid:325 - 180 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):412 - 512 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):17.4 - 25 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4820 x 2063 x 1977 mm
Portieren:4
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:650 - 992 kg

Opvallende afmetingen en hoekige vormen zijn kenmerkend voor de Hummer H 2

Bijna drie ton zwaar, circa vijf meter lang, en een breedte en hoogte van meer dan twee meter: dat zijn onmiskenbaar de maten van de Hummer H 2. Sinds het begin van de productie in 2003 hoorde deze SUV tot één van de grootste en opvallendste voertuigen uit zijn klasse. Lees meer

Interesse in een Hummer H2

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Opvallende afmetingen en hoekige vormen zijn kenmerkend voor de Hummer H 2

Bijna drie ton zwaar, circa vijf meter lang, en een breedte en hoogte van meer dan twee meter: dat zijn onmiskenbaar de maten van de Hummer H 2. Sinds het begin van de productie in 2003 hoorde deze SUV tot één van de grootste en opvallendste voertuigen uit zijn klasse. Terwijl constructeur General Motors (GM) wat betreft de carrosserie voor de hoekige vormen van de legendarische terreinwagen Hummer H 1 koos, hadden de innerlijke kenmerken van de Hummer H 2 niks meer gemeen met zijn voorganger en zijn oorspronkelijke gebruik als militair voertuig.  


De Hummer H 2 wordt een terreinwagen met het prestige uit de hogere klasse

Zelfs wanneer de passagiers van de Hummer H 2 zich op moeilijker begaanbaar terrein begeven, kunnen ze op comfortabele rijeigenschappen vertrouwen en genieten van tot de standaarduitrusting horende features uit de hogere klasse zoals een lederen interieur. Ook belangrijke delen van de techniek in de Hummer H 2, die in grote mate gebaseerd is op de grote SUV’s van het GM-merk Cadillac, stammen uit de luxeklasse van General Motors. De Hummer H 2 werd echter in de Amerikaanse staat Indiana geproduceerd door de uitvinder van de oorspronkelijke Hummer, de Amerikaanse fabrikant AM General.


De Hummer H 2 als SUV of Sport Utility Truck (SUT)

De eerste generatie van de Hummer H 2 bracht GM in 2003 met een 6,0 liter V8-benzinemotor met een prestatievermogen van 236 kW (321 pk) op de markt. Vierwielaandrijving, tractiecontrole en achteras-sperdifferentieel zorgden voor de toereikende terreineigenschappen van de luxe SUV. De Hummer H 2 was uitgerust met een automatische vierversnellingsbak. Een derde rij zitplaatsen achterin de auto was aanvankelijk niet gepland. In 2005 breidde GM het modelpalet uit en bood GM de Hummer H 2 voortaan ook met een korte open laadbak als pick-up aan. De Hummer H 2 Sport Utility Truck (SUT) werd aangedreven door een motor met een prestatievermogen van 242 kW (330 pk). De maximumsnelheid lag met elektronische snelheidsregeling zowel bij de SUV als ook bij de pick-up versies op 160 km/u.


De nieuwe Hummer H 2 generatie vanaf 2008 heeft een prestatievermogen van bijna 400 pk

In 2008 rustte General Motors de Hummer H 2 met een nog betere motor uit en met een nieuwe automatische versnellingsbak met zes versnellingen. De nieuwere modellen beschikten over een motor met een cilinderinhoud van 6,2 liter. Het prestatievermogen steeg daarmee tot 293 kW (398 pk). De maximumsnelheid van de tweede Hummer H 2 lag met elektronische snelheidsregeling op 160 km/u. Ook het interieur van de modellen werd vernieuwd. In de tweede generatie kregen de Hummer H 2 modellen in de SUV-versie een derde rij zitplaatsen achterin de auto. Daarmee bood de Hummer H 2 voldoende plaats voor maximaal acht passagiers.

Beoordelingen voor HUMMER H2

3 Beoordelingen

4,3