Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
AS24-MMP-Seat-Toledo01.jpeg

Seat Toledo

1 / 3
AS24-MMP-Seat-Toledo01.jpeg
AS24-MMP-Seat-Toledo02.jpeg
AS24-MMP-Seat-Toledo03.jpeg

Sterke punten

Prijs Motoren Koffer

Zwakke punten

Materialen interieur Grijze muis Vijfbak

SEAT Toledo Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto SEAT Toledo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 480,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.4 - 17.9s
Maximumsnelheid:64 - 218 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):89 - 218 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.1 - 9.3 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4321 x 1662 x 1424 mm
Portieren:4 - 5
Kofferruimte:550 - 550 liter
Aanhangergewicht:460 - 555 kg

De Leon in sedanplunje

In 2012 introduceert Seat de vierde generatie van haar Toledo. Die zet zich in de vitrine als het sedanbroertje van de Leon en deelt stiekem zijn genen met de Skoda Rapid. Daardoor een lage prijs, zuinige motoren en een riante koffer. In 2018 verdween de Seat Toledo uit de orderboeken.

Interesse in een Seat Toledo

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Leon in sedanplunje

In 2012 introduceert Seat de vierde generatie van haar Toledo. Die zet zich in de vitrine als het sedanbroertje van de Leon en deelt stiekem zijn genen met de Skoda Rapid. Daardoor een lage prijs, zuinige motoren en een riante koffer. In 2018 verdween de Seat Toledo uit de orderboeken.

Goeie redenen

  • De vierde generatie Seat Toledo was nieuwe een koopje en dat verandert niet op de tweedehandsmarkt.

  • Met een riante koffer van 550 liter geeft hij vaak compacte SUV’s het nakijken.

  • Daarnaast overtuig de Seat Toledo eveneens met zijn ruimtegevoel in het interieur.

  • Geen sportieve aspiraties bij deze Seat Toledo. De sedan wil zich in de markt zetten als een comfortabel metgezel.

Alle belangrijke gegevens over de Seat Toledo (IV)

Motoren

De Toledo is net zoals de andere producten van Seat en het technisch verwant broertje Skoda Rapid een product van de immense Volkswagen Group. Daardoor kent de vierde generatie een ruim aanbod aan moderne en zuinige motoren.

Kijken we naar het benzinegamma, dan start de line-up met een 1.2-liter driecilinder van 75 pk. Daarboven zet Seat een 1.2-liter viercilinder met 85 of 105 pk. Na een update in 2015 kregen die de beschikking over respectievelijk 90 en 110 pk. Bovenaan het gamma staat een 1.4-liter TSI viercilinder turbobenzine met 122 pk (125 pk na facelift). Op het einde van zijn carrière (2017-2018) kreeg de Toledo ook nog even een 1-liter driecilinder turbobenzine van 95 pk onder de kap.

Op dieselvlak presenteert Seat de Toledo met een 1.4 TDI en een 1.6 TDI. De 1.4 TDI is een driecilinder met 90 pk en 230 Nm. De 1.6 TDI kwam er in 3 vermogensversies. Zo was er een variant met 115 pk en 250 Nm en een uitvoering met 105 pk en 250 Nm. Die laatst ging door het leven als 1.6 Ecomotive en wist door het toepassen van onder andere een roetfilter zijn CO2-uitstoot terug te dringen tot 104 g/km (in plaats van 109 g/km).

De 1.2 TSI is de meest logische keuze en is dankzij zijn EURO 5-norm nog welkom in de LEZ.

Afmetingen

Met een lengte van 4,48 meter, breedte van 1,70 meter en hoogte van 1,46 meter is vierde generatie Toledo hoger en langer dan de Seat Leon van dezelfde periode. Hoewel je de Toledo kan zien als het sedanbroertje van de Leon, is de Toledo in essentie een Skoda Rapid met eigen looks.

Het koffervolume van de Seat Toledo is met zijn 550 liter indrukwekkend te noemen. Met neergeklapte achterbank stijgt dat volume zelfs verder tot 1.490 liter. Om je een idee te geven; een Seat Leon hachtback van dat tijdperk moest het rooien met 380 liter aan kofferruimte.

Uitvoeringen

Tijdens de productie van de vierde generatie Toledo (2012-2018) hanteerde Seat haar toen gekende naamgeving voor de uitvoeringen. Zo was er een instapuitvoering Entry dat gevolgd werd door Reference, Style en Business. Ook een sportieve FR-uitrustingsniveau was beschikbaar.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Seat Toledo begonnen om en bij de 14.000 euro voor de 1.2 MPI basisuitvoering.

De tweedehandsprijzen profiteren van de onbekendheid van deze Spanjaard. Toch in het voordeel van de koper. Tegenover een Leon van dezelfde periode is de Toledo dan ook merkelijk goedkoper. Met een prijsvork tussen de 6.000 tot 8.500 euro is de Seat Toledo van de vierde generatie eigenlijk een koopje.

De 1.2 TSI is de motor die het best prestaties, kwaliteit en zuinigheid weet te combineren en tempert ook de jaarlijkse verkeersbelasting.

Design-highlights en interieur

De Toledo is een Spanjaard van verschillende gedaanten. Zo veranderde hij doorheen zijn vier generaties meermaals van koetswerktype. Na een tussenstop als monovolume is het vanaf 2012 back to the roots: een sensibele sedan die zijn boter ging halen bij de Skoda Rapid.

Gewoon volwassen

Het design van de Toledo kan je omschrijven als “gewoon volwassen”. Geen franjes of overdreven styling op deze sedan. Wel de snuit en bips van de Leon van die tijd. Het geeft de Toledo alvast een tijdloze look.

Herkenbaar

Het interieur van de vierde generatie Toledo is typisch Volkswagens. Met een duidelijk instrumentencluster, uitstekende ergonomie en een wat karige aankleding bij de basisversies. Optioneel viel het interieur op te leuken met een navigatiescherm. Daarnaast biedt de Toledo comfortabel plaats aan vier volwassenen.

Rijhulp en veiligheid

Hoewel een budgetkeuze scoorde de Toledo bij zijn debuut in 2012 de maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests. Qua rijhulp voorziet Seat zaken zoals ESP, cruise controle en achteruitrijcamera.

Alternatieven

De Seat Toledo van de vierde generatie deelde zijn genen met de Skoda Rapid. Waardoor je die Tsjech gerust kan zien als zijn grootste rivaal. Andere concurrenten zijn er in de vorm van de Fiat Tipo en de Suzuki Baleno.

FAQ

Is de Seat Toledo betrouwbaar?
De vierde generatie Seat Toledo kent geen noemenswaardige problemen. Problemen die er waren zijn normaal gezien al lang opgelost via een terugroepactie.
Wat kost een Seat Toledo?
Al vanaf 6.000 euro vind je een Seat Toledo van de vierde generatie op autoscout24.

Beoordelingen voor SEAT Toledo

12 Beoordelingen

4,7