Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen Evasion te koop: tweedehands en nieuw

Citroen Evasion

Technische gegevens van de Citroen Evasion

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

De Citroën Evasion behoort tot de vierde vloot minivans van de Eurovan die tussen 1994 en 2002 in de PSA-fabriek Sevel-Nord in Valenciennes werd geproduceerd. Tot dit gemeenschappelijke Frans-Italiaanse project behoren de Citroën Evasion, de Peugeot 806, de Lancia Zeta en de Fiat Ulysse. Technisch zijn ze identiek en variëren alleen in merkspecifieke designdetails. De Citroën Evasion biedt plaats aan ongeveer zeven personen, waarbij de beenruimte op de achterste zitplaatsen weliswaar beperkt, maar voor kinderen altijd nog voldoende is. Wanneer de achterzitbank verwijderd wordt, biedt de Evasion veel plaats voor uitstapjes met bagage voor een gezin van vijf personen. Wanneer alle zittingen in het achtergedeelte verwijderd worden, is de Evasion met een laadvolume tot ongeveer 3.300 liter een bedrijfswagen.

Twee schuifdeuren maken het voor de passagiers gemakkelijk om in en uit te stappen. De Citroën Evasion is standaard uitgerust met ABS en stuurbekrachtiging. Daarnaast omvat de standaarduitrusting een automatische airconditioning, lichtmetalen wielen, Cruise Control (snelheidsregeling), mistlampen, radio met CD-speler en een boordcomputer. De grote 80-liter-tank maakt ook langere tochten zonder bijtanken mogelijk. In 1999 werd de 2,1 liter-dieselmotor vervangen door een Hdi-dieselmotor met moderne commonrail-techniek.

De Evasion is bovendien verkrijgbaar als benzineauto 2,0, 2,0 16V en als 2,0 Turbo: deze leveren tussen 123 en 147 pk en verbruiken gemiddeld 9,0 liter normale benzine per 100 km. De dieselmotoren met de aanduidingen 1,9 TD, 2,1 TD en vanaf het bouwjaar 1999 de 2,0 Hdi leveren 90 tot 109 pk en hun gemiddelde verbruik ligt bij 7.8 liter per 100 km. In 2002 werd de opvolger van de Evasion gepresenteerd: de Citroën C8.

Beoordelingen voor Citroen Evasion

5 Beoordelingen

4,2