Citroen C8 te koop: tweedehands en nieuw

Citroen C8

Citroen C8

De Citroën C8 verscheen in 2002 als opvolger van de Citroën Evasion en zette hiermee het gemeenschappelijke Frans-Italiaanse project "Eurovan" voort. Tot dit project behoren naast de Citroën C8, ook de Peugeot 806, de Lancia Zeta en de Fiat Ulyssee. De nieuwe C8 moest uiterlijk sterker verschillen van zijn medebroeders, net zoals dat bij de eerste generatie van de Eurovans het geval was. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Zoals verwacht zorgde de C8 voor vernieuwingen in design, techniek en comfort.

De C8 geldt als veilige gezinsauto die veel ruimte biedt: tussen de afzonderlijke zitplaatsen is voldoende loopruimte. De voorzittingen kunnen bovendien zo'n 180 graden gedraaid worden. Frankrijk geldt als een gezinsvriendelijk land, hetgeen ook weerspiegeld wordt in de Citroën C8: zo kan bijvoorbeeld de airbag aan de kant van de passagier gedeactiveerd worden, zodat ook voorin een kinderzitje gemonteerd kan worden. De C8 die, zoals zoveel van zijn collega's, in de Euro NCAP-Crashtest vijf sterren wist te behalen, biedt in principe ESP, rembekrachtiging, ABS en een aangedreven slipregeling.

De passagiers worden extra beschermd door zes standaard airbags en een driepuntsgordel. De C8 is verkrijgbaar met een benzine- en twee dieselmotoren in vier uitrustingniveaus (Style, Confort, Tendance, Exclusive), met automatische of handgeschakelde transmissie. De benzinemotor 2,0 16V levert 103 kW (140 pk), de dieselmotor met Hdi 110 en 79 kW is verkrijgbaar met handgeschakelde of automatische transmissie, terwijl de 130-er Hdi alleen verkrijgbaar is met een handgeschakelde zes versnellingen-transmissie. Hij levert 94 kW.

Beoordelingen voor Citroen C8

11 Beoordelingen

4,4

Technische gegevens van de Citroen C8

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens