Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen hybride te koop: tweedehands en nieuw

Citroen hybride

Citroën hybride: keuze voor micro-hybride eHDi-technologie

Bij Citroën wordt gestreefd naar een verbetering op het gebied van verbruik van de auto en de CO2-uitstoot, door gebruik te maken van micro-hybride e-HDi technologie. Deze technologie realiseert de beoogde resultaten door een aanpassing van de aandrijflijn, betere banden en een grote aerodynamische vormgeving. Een stop-startsysteem levert nog een extra bijdrage aan het milieuvriendelijke karakter van de auto's. Het grote voordeel van de technologie die bij Citroën wordt gehanteerd, is de combineerbaarheid met een dieselmotor, daar waar de meeste hybride auto's gebruikmaken van een benzinemotor. De technologie zorgt ervoor dat de kinetische energie die vrijkomt als men remt, wordt omgezet in elektrische energie. Een CO2-vermindering tot 15% bij stadsverkeer is het opmerkelijke resultaat.

De Citroën Hybrid 4

Omdat de voorkeur altijd uitgaat naar een full hybrid-aandrijflijn, brengt Citroën verschillende auto's uit waarin deze techniek is geïntegreerd. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een HDi 160 dieselmotor, in combinatie met een elektromotor en een elektronisch managementcircuit. De mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende rijstanden, is een absolute meerwaarde. Afhankelijk van de rit die men maakt, kan men de rijstanden Auto, 4WD, ZEV en Sport kiezen. Deze worden ingesteld via een eenvoudige draaiknop die zich op de middenconsole bevindt. De stand Auto streeft naar het laagst mogelijke brandstofverbruik, binnen de stand Sport loopt het schakelen sneller, evenals de acceleratie. De stand ZEV staat voor Zero Emission Vehicle en is een 100% elektrische stand en de stand 4WD of vierwielaandrijving is ideaal bij een nat wegdek.

Keuze in overvloed

Maar liefst vijftien modellen zijn verkrijgbaar in een versie waarbij de micro-hybride e-HD1-technologie is toegepast. Hierbij is getracht een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Zowel de kleine C3 en C3 Picasso als de ruime Berlingo en Jumper maken deel uit van het gamma. Daarnaast zijn stijlvolle en sportieve modellen als de DS3 Cabrio, DS4 en DS5 opgenomen in het aanbod. Alle auto's bieden het grootst mogelijke rijcomfort, waarbij veel aandacht is besteed aan de ontwikkeling van de milieuvriendelijke technologie. Geruisloos en zacht rijden vormen de standaard, waardoor ook langere ritten aangenaam zijn. Het exterieur en interieur van de wagens verschillen nagenoeg niet van de varianten met een gewone dieselmotor of benzinemotor. De hybride auto's van Citroën zijn zowel nieuw als tweedehands een goede keuze voor wie ecologisch wil rijden op een fijne manier.

Nieuwe hybride modellen in de kijker

De Citroen C3 e-HDI is een van de wagens die gebruikmaakt van de micro-hybride technologie, gecombineerd met een start-stopsysteem en remenergie-terugwinning. Deze wagen beschikt over een handgeschakelde vijfversnellingsbak en is een van de meest compacte modellen binnen zijn klasse. De Citroen DS3 e-HDI is een karaktervolle auto die dankzij zijn Xenon full led-lichten hoge ogen gooit. Deze is een formaatje groter dan de C3 en spreekt bestuurders aan die op zoek zijn naar een wagen met uitstraling. De Citroen C4 Cactus e-HDI ten slotte, kent een uniek design dat direct in het oog springt. Een gedurfd en kenmerkend ontwerp, met luchtgevulde microcapsules aan de zijkant die zich onder een flexibele TPU-huid bevinden. Deze vangen kleine schokken op en bieden een verbeterde weerstand tegen kleine krassen.