Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia Carens

De Kia Carens is een compacte MPV van het Koreaanse voertuigbedrijf Kia Motors. De Kia Carens werd in december 2000 op de markt gebracht. In mei 2006 werd al de derde generatie van het voertuig gepresenteerd tijdens de Autosalon in Madrid. In tegenstelling tot zijn ietwat logge voorgangers kreeg de nieuwe Kia Carens een duidelijk levendiger en dynamischer design. Lees meer

Technische gegevens

113 - 141 PS

Vermogen

4.5 - 7.6 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

117 - 205 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

171 - 193km/h

Top snelheid

10.4 - 14.0s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

Dit uitte zich vooral in een smalle voorkant, duidelijk uitkomende wielkasten en de in de bumpers geïntegreerde mistlichten.

Met afmetingen van 4,45 meter lang en 1,82 meter breed biedt het interieur van de Kia Carens moeiteloos plaats voor een optionele derde rij met zitplaatsen. Dankzij deze ruimteverdeling kan de compacte MPV zeven volwassenen transporteren. Het transporteren van grotere voorwerpen is in de Kia Carens probleemloos te bewerkstelligen door alle zitrijen in te klappen. Zo hou je een laadvolume van 1.618 liter over.

De viercilinder turbodiesel motor van de Kia Carens heeft een cilinderinhoud van 1.991 ccm. Met een prestatievermogen van 103 kW/140 pk bereikt de Carens daarmee een maximale snelheid van 187 km/u. Ook de acceleratietijd van nul naar honderd is opmerkelijk goed voor een compacte MPV. De Kia Carens doet hier 11,0 seconden over. Bovendien is het brandstofverbruik van 6,1 liter diesel per 100 km zuinig voor de portemonnee.

De motorvariant met een viercilinder ottomotor met een prestatievermogen van 106 kW/145 pk is als nieuw model weliswaar goedkoper, hij heeft als benzinemodel echter een hoger brandstofverbruik. De standaarduitrusting van de Kia bestaat onder andere uit zes airbags, airconditioning, CD-radio, aluminium velgen, elektrisch bedienbare zijruiten en actieve hoofdsteunen.

Beoordelingen voor Kia Carens

28 Beoordelingen

4,3