Ga naar hoofdinhoud

Lancia Kappa te koop: tweedehands en nieuw

Lancia Kappa

Auto met sportieve inslag en aantrekkelijk design

De Lancia K wordt in de volksmond meestal Lancia Kappa genoemd. Deze auto valt in de hogere middenklasse en is geproduceerd van 1995 tot en met 2001. Het is de opvolger van de Lancia Thema en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zowel de sedan uitvoering als de stationwagen en coupé zijn volledig in eigen beheer van Lancia ontwikkeld. Alleen de tekeningen van de SW-uitvoering van de Lancia Kappa komen van de hand van Pininfarina. De Lancia Kappa is er met twee verschillende handgeschakelde versnellingsbakken. De Power Drive voor een sportieve rijstijl en de Comfort Drive voor een lager verbruik en meer comfort. De Lancia K heeft standaard een hout-look dashboard en een infocenter, de duurdere uitvoeringen hebben hier ook een airco bij. Het infocenter verschaft handige informatie over de werking van een aantal hoofdcomponenten van de auto. De viscokoppeling die voor meer grip op de weg zorgt, is te vinden in de modellen vanaf LS en LX. Op de 2.0 Turbo is deze standaard. Het uiterlijk vertoont een bedrieglijke eenvoud, maar door de deftigheid schemert de belofte van een sportieve inslag.

Luxe en comfort, aangestuurd door kracht

Het interieur van de Lancia Kappa is zeer luxe. Mooie houten omlijstingen, een stijlvol klokkenpaneel en weelderige zittingen. Een uitvoerig accessoirepakket met twee airbags, ABS en een handvol andere gemakken maken de auto erg compleet. De wagen stuurt licht, remt uitstekend en is daarbij ook nog eens snel. De motor met maximaal 220 pk haalt het beste in de Kappa naar boven. De motor is er in verschillende uitvoeringen. Voor de benzinemotoren is er de keuze van 2.0 tot 3.0, met een 4-, 5- of 6-cilinder, eventueel in een Turbo-uitvoering. De dieseluitvoering heeft een 5-cilinder 2.4 met een pk van 155.

Een rijk uitgeruste auto van hoge kwaliteit

De modellen na 1998 zijn voorzien van een facelift. Met als resultaat: in kleur uitgevoerde bumpers, nieuwe lederen bekleding, een ander stuurwiel, een midden armsteun en een opbergvak. De 2.0 16v Turbo maakt plaats voor een 5-cilinder turbomotor die voor meer pk's zorgt. Het levert een topsnelheid van 245 kilometer per uur op. Bij de diesels is de common-railtechniek aangebracht. Ook de liefhebber van een automaat komt aan zijn trekken met de Comfortronic. Hiermee maakt Lancia met de Kappa-lijn het aanbod compleet voor een sublieme auto. Een tweedehands Lancia Kappa is een rijk uitgeruste auto, met een laag geluidsniveau. De prestaties op het gebied van de rijeigenschappen liggen zeer hoog. Deze auto is een aanrader voor iedereen die een gebruikte auto zoekt met kwaliteit.

Beoordelingen voor Lancia Kappa

1 Beoordelingen

4,0

Technische gegevens van de Lancia Kappa

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens