Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen Xsara te koop: tweedehands en nieuw

Citroen Xsara

Carrosserievorm

De Citroën Xsara werd in zijn basisversie gebouwd van 1997 tot 2004. De modelvariant Xsara Picasso wordt ook nu nog vervaardigd. De Xsara stond in totaal in vier modelvarianten ter beschikking: een driedeurs coupé, een vijfdeurs limousine met hatchback, de vijfdeurs "Break" als stationwagon en sinds 1999 de Xsara Picasso. In het jaar 2000 werd de Xsara compleet vernieuwd, ook en vooral optisch door nieuwe koplampen en een hernieuwd Citroën-logo. Naast het basismodel Xsara X kan men kiezen tussen de uitrustingsvarianten SX en Exclusive, bij de coupé tussen VTS en VTR. Als bijzondere modellen verkrijgbaar waren de Xsara Royal, Tonic of Ocean - de laatstgenoemde met airconditioning, leren zittingen en een radio met zes luidsprekers.

Voor de veiligheid zorgen een ABS, een elektronische remverdeler (EBV) en standaard front- en zijairbags, waarbij de passagiersairbag gedeactiveerd kan worden ten gunste van een kinderzitje. Na de hernieuwing van de Xsara in het jaar 2000 stonden nieuwe en sterkere motoren ter beschikking: de varianten 1,8i, 1,8i 16V werden vervangen door de 1,6i 16V met 116 pk. Een model met 1,4 l cilinderinhoud bracht 75 pk tot stand en was bestemd voor de variant SX. De nieuwe, speciale 2,0i 16V met 137 pk was nog sterker en rustiger dan vergelijkbare motoren daarvoor. De sportieve geest in de Xsara-familie werd belichaamd door de 2,0i 16V met 167 pk en een topsnelheid van 220 km/h. De 2,0 Hdi met 90 pk was daarentegen een zuinige diesel.

Beoordelingen voor Citroen Xsara

13 Beoordelingen

4,0

Technische gegevens van de Citroen Xsara

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens