Hyundai automaat te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai automaat

Hyundai automaat met eigen transmissiesysteem

Hyundai heeft een breed aanbod aan modellen in alle klassen, zoals de kleine Hyundai i10, de luxe i30 Wagon en de robuuste Sante Fe. Van klein tot groot, al deze modellen worden ook geleverd met automatische transmissie. Zoals elk zichzelf respecterende autofabrikant, heeft Hyundai zijn eigen automatische transmissiesysteem: de Shiftronic. Met de Shiftronic kunt u uw Hyundai volledig automatisch laten schakelen, maar u heeft ook de mogelijkheid om zelf de controle over te nemen door de handmatige stand in te schakelen. Met de handmatige stand bepaalt u zelf het moment waarop u omhoog- of terugschakelt. Wel heeft Hyundai een slimme beveiliging ingebouwd door alsnog automatisch over te schakelen als het toerental een kritieke hoogte bereikt.

Over Hyundai

Hyundai is in 1967 opgericht in Zuid-Korea als een verlengstuk van de Amerikaanse autofabrikant Ford. Als assemblagefabriek worden de modellen van Ford door Hyundai vervaardigd in Azië. Na een aantal jaren Ford-modellen te hebben geproduceerd, besluit Hyundai zelf auto's te ontwerpen en op de markt te brengen. Het eerste model is de Hyundai Pony en wordt vanaf 1975 in Azië verkocht. De Pony is sinds 1979 ook in Nederland verkrijgbaar. Hyundai weet snel uit te groeien tot een grote en betrouwbare autofabrikant en neemt in 1998 zelfs het bedrijf Kia over en gaat sindsdien door het leven als Hyundai Kia Automotive Group.

Schaf voordelig een tweedehands Hyundai automaat aan

Geniet van de vooruitstrevende techniek van Hyundai met een tweedehands Hyundai automaat. Ook onder de oudere tweedehands modellen vindt u een geschikt model, dat uitgerust is met automatische transmissie. U koopt bijvoorbeeld voordelig een Hyundai Atos uit 1998, een Hyundai Sonata uit 2000 of een Hyundai Trajet uit 2001 bij een van de Hyundai-dealers in Nederland of bij een particuliere aanbieder. Het voordeel van een Hyundai-dealer is vaak dat u een garantieperiode krijgt aangeboden. De aanschafprijs is in de meeste gevallen echter lager bij een particuliere aanbieder.