Tot aan het einde van de jaren ’60 was Aston Martin één van de sportieve referenties. Daarna volgde een moeilijke periode voor het merk. Met de nieuwe Vantage stuurt Aston Martin vandaag een nieuwe boodschap de wereld in: het is gedaan met toekijken van aan de zijlijn.
Wel, de Land Rover-familie heeft nu blijkbaar ook recht op zijn druk kind. De Range Rover Sport… in SVR-aankleding.
Na 15 jaar trouwe dienst en twee updates is de veteraan uit het SsangYong-gamma afgelost. De nieuwe SsangYong Rexton moet nog steeds vooral met zijn prijs indruk maken… maar er is ook meer.
Bij Ferrari moet de California (T) het veld ruimen voor de Portofino. Brengt die naamsverandering ook veel technische wijzingen, met een gevolg op de rijdynamiek? Laten we dat maar eens zelf uitzoeken.
Een Range Rover die geluidloos aanzet? Dat kan voortaan dankzij de nieuwe plug-in hybride variant.
Tegen: de stoel zou automatisch een stukje naar voor mogen schuiven om de instap naar achter te vereenvoudigen. Maar dat is zowat het niveau van kritiek dat we kunnen bedenken. En zijn kleur polariseert, hij is duur en hij zuipt.
De Audi A7 Sportback staat in het nieuw. Onder zijn knappe uiterlijk bulkt het van de technologie: rijhulpen, een digitaal interieur, enzovoort.
De Aston Martin DB11 is samen met Mercedes-AMG uitgewerkt, en huldigt zo een nieuwe fase voor het merk in. Met zijn open Volante-versie is hij helemaal klaar voor de eerste warme lentedagen.
Denk maar niet dat de facelift van de Ford Ecosport alleen maar plastische chirurgie is. Ford herwerkte zijn kleine SUV tot in de laatste details om hem op het niveau te brengen van de Europese concurrentie, om zo meer kans te maken in een competitief segment.
Met de komst van een plug-in hybride die aan de stekker kan, is de Ioniq-familie nu volledig. Die plug-in blijkt in de praktijk een voorbeeld voor andere merken.
Nauwelijks enkele weken na de voorstelling van de nieuwe Alpine, schuift Renault een nieuwe atleet naar voor. De liefhebbers kijken al even hard uit naar de komst van de nieuwe Mégane RS. Maar die is wel wat veranderd.
Nauwelijks twee maanden na onze test met de Huracan Performante krijgen we opnieuw de sleutels van een Lamborghini toegeschoven.
In maart in Genève moet Jaguar hem in vol ornaat aan de wereld tonen. De i-Pace, Jaguars eerste 100 procent elektrische auto, is klaar om nog deze zomer bij zijn eerste klanten te belanden. Wij mochten al een eerste keer meerijden.
Ruitjeshemd, getrimde baard, Timberland-schoenen en jeans… ‘slim fit’ natuurlijk. Indien de Opel Insignia Country Tourer een man zou zijn, dit zou zijn uiterlijk zijn. Zo’n halfzachte stoere dus.
‘Je bent maar zo oud als je je voelt’. Dat zou het devies van de Jaguar XJ kunnen zijn, die zijn zevende verjaardag aangrijpt om ons te verbazen. Of wat gedacht van een V8 die het vermogen naar 575 pk brengt.
Het ontbreekt Hyundai niet aan lef om bij de gevestigde waarden aan de boom te schudden. Deze keer doet het dat met de i30 in een onuitgegeven carrosserievorm. De i30 Fastback is zo’n beetje de vijfdeurscoupé onder de Golfs.
Wat dynamisme betreft, wegligging en handige afmetingen, had BMW al indruk gemaakt met zijn i3. Die is gewoonweg ideaal voor de stad. Maar kijk, nu blijkt er in de catalogus nog plaats voor een sportievere versie, de i3s. Klaar voor een (straten)circuit?
Wanneer je aan de Peugeot 205 denkt, denk je automatisch ook aan de GTi. Maar 30 jaar geleden pakte Peugeot uit met nog een andere sportieve versie, nog radicaler: de 205 Rallye.
Door de generatiewissel van de Audi A4 moesten we het al even zonder RS4 stellen, zoals wel vaker het geval met de RS-modellen. De nieuwe Audi RS4 deelt zijn filosofie en zijn techniek met de Audi RS5, en ruilt dus zijn V8 met 450 pk in voor een 2.9 V6 biturbo met evenveel kracht, maar meer koppel.
Wanneer de tweewielaangedreven SUV’s de verkooplijsten aanvoeren, dan weten we het: de klanten hebben geen enkele interesse in de 4x4-kwaliteiten van hun auto. Twee merken zien dat anders: Jeep en Land Rover.
Voor het eerst in zijn geschiedenis krijgt de BMW M5 vierwielaandrijving. Maar gelukkig vergalt dat bij BMW daarom het feestje nog niet van de liefhebbers van achterwielaandrijving. Zoals we mochten ervaren in de nieuwe M5.
Soms staan de sterren gunstig. Enkele dagen na mijn ontmoeting met de krachtigste 911 ooit, kreeg ik de sleutels van de krachtigste Lamborghini Huracan toegeschoven.
We hebben tegenwoordig het gevoel dat we alleen nog met SUV’s rijden. Vaak hebben we daarbij ook het gevoel dat het niet uitmaakt met welk merk je rondrijdt. Maar af en toe is er toch eentje die uit de band springt…
Terwijl zijn SUV-offensief volop aan de gang is, met F-Pace, E-Pace en I-Pace, heeft Jaguar toch nog de tijd gevonden voor een leuke breakversie van zijn XF. Naast de handiger koffer blinkt die ook uit in dat andere sterke punt van het merk: dynamiek.
Er was een tijd dat de Subaru Impreza synoniem stond voor succes in de rallysport, maar inmiddels is de Impreza geëvolueerd naar een gezinswagen. Daarbij is de vraag wat hij van zijn aparte karakter heeft behouden.
Dit is de vierde Porsche 911 in de geschiedenis die de GT2-badge krijgt, maar de eerste die daar de RS-badge aan toevoegt. Waar GT2 al synoniem staat voor ‘wild’, maakt de RS-toevoeging hem quasi ontembaar.
Moest Inspector Gadget aan de telefoon hangen om raad te vragen rond zijn nieuwe auto, dit is wat we hem zouden aanbevelen: de nieuwe Audi A8. Die blijft weliswaar de klassieke uitstraling van een Audi behouden, maar daaronder schuilt een arsenaal aan toptechnologie.
Nee maar. De nieuwe Suzuki Swift is al in de lente voorgesteld, en we hebben het er nog niet met u over gehad. Tijd om verandering in dat onrecht te brengen.
Wie zich tegenwoordig minder thuis voelt in de meer burgerlijke aanpak van een bepaald Beiers merk: hier komt goed nieuws. Een Zuid-Koreaans merk heeft een antwoord klaar voor uw gevoelens van heimwee.
Ja, de Lotus Esprit is al ouder dan 30 jaar, maar in 1987 werd de versie gelanceerd waar we het vandaag over willen hebben: de tweede generatie van de Esprit.
Tien jaar nadat het merk zijn eerste Koleos lanceerde, is Renault klaar met de tweede generatie van zijn luxueuze SUV. Wijzigt dat veel aan het DNA van dit model?
Volvo heeft de nieuwe XC60 een stukje hoger op de premium-ladder geplaatst. Een gok, want de prijs ligt nu ook een stuk hoger en dus is het helemaal geen zekerheid dat deze XC60 het commerciële succes van zijn voorganger evenaart.
We waren de eerste om de vraag te stellen: een M in BMW’s 7-reeks, wie kan dat nu nodig hebben? Het antwoord op die vraag hebben we al na één kilometer in de test ingevuld: wij, verdikke.
Bij Mercedes stond vorig jaar synoniem voor dreamcars. Vier nieuwe cabriolets stelde het merk voor. Nu het weer het opnieuw toelaat, kruipen we achter het stuur van de SL. Bij Mercedes is dat onder de cabrio’s tegenwoordig een middenklasser.
Genoeg met die Amerikaanse rommel, Batman wil een Porsche. En wel deze: de Kremer K3 R. We zetten er Keulen mee op stelten.
Range Rover breidt zijn gamma uit met de Velar, een vierde model dat een gat opvult in het gamma tussen de kleine Evoque en de flinke Range Rover Sport. Hij gaat de strijd aan met de Porsche Macan, BMW X3 en andere Audi Q5’s. Hij blijkt een erg talentvolle nieuwkomer.
OK, de titel provoceert. Vooral omdat we zelf van oordeel zijn dat de S-klasse de top in zijn segment is. Maar wat er staat, is correct…
Op een moment waarop elke sportieveling zich lijkt te doperen via turbo’s en elektronische gadgets die hem tegen het asfalt moeten houden, blijft Maserati trouw zweren aan de atmosferische motor en ouderwets rijden.
70 jaar Ferrari, dat vieren ze ook in Maranello. Onder meer door een nieuwe berlinetta te maken met de krachtigste V12 die ooit in een straat-Ferrari te vinden was: de 812 Superfast werpt niet minder dan 800 pk in de strijd.
Kent u de Jack Russell? Twee duim groot, en een kort lontje. Hapt zich vast in uw hielen van zodra hij de kans ziet. Dat bestaat nu ook op vier wielen: de Toyota Yaris GRMN.
Na de rest van het 308-gamma, schenkt Peugeot ook de GTi een update. Is dat erg dokter? Helemaal niet.
In 1986 lanceert BMW de tweede generatie van zijn 7-reeks. Volgens sommigen is dit de auto waarmee BMW echt de stap zet naar technologie… zonder in overdrijvingen te vervallen. Deze 7-reeks is vooral nog een mechanisch pareltje, een echte BMW.
Het behoeft geen uitleg waarom Audi de tweede generatie van de sportieve SQ5 met een benzinemotor introduceert. Die van de nieuwe S4 om precies te zijn, met 354 pk.
Wanneer we het hebben over een sportieve premium coupé, dan wenden we automatisch de blik naar Duitsland. Maar nog verder naar het Oosten zien we nog een interessant alternatief.
Dit is de eerste echt nieuwe Mitsubishi sinds 2012, en de eerste sinds het merk in de Renault-Nissan Alliantie is opgenomen in mei 2016. Alleen, van dat laatste is nog niet veel te merken, noch op technisch gebied, noch op strategisch vlak.
In de vorige generatie had de Renault Twingo nog recht op zijn eigen R.S., met een leuke rijdynamiek. Door de motor naar achter te verhuizen, hadden we gehoopt dat de R.S.-ingenieurs zich al in de handen wreven met de nieuwe Twingo.
Utah Motorsport Campus, Salt Lake City, USA. Hij staat voor ons, de Ford GT. Het moment van de waarheid is aangebroken: wij gaan er eindelijk mee rijden.
In een wereld waar de turbo domineert, zowel in de industrie als in de sport, is het soms een openbaring om nog eens een goedkoop speeltje in handen te kunnen nemen, met atmosferische motor en met een goede technische ontwikkeling. De Subaru BRZ is er zo eentje…
We hadden gedacht dat de VW Arteon de opvolger was van de Passat CC, maar eigenlijk vervangt hij eerder de Phaeton bovenaan de hiërarchie van VW. De Arteon vertoont niet alleen premiumambities, maar hij heeft ook alle troeven aan boord om die ambities waar te maken.
Isuzu maakt van de update van zijn D-Max pick-up gebruik om hem licht te veranderen. Zo krijgt hij een nieuwe dieselmotor en een nieuwe versnellingsbak. Is dat voldoende om het zijn rivalen lastig te maken? Misschien wel.