Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kleine Auto te koop: tweedehands en nieuw

Kleine Auto

Een kleine auto is een aanduiding voor de voertuigklasse die zichbevindt tussen de allerkleinste auto’s en de middenklasse.Kleine auto's zijn verkrijgbaar met drie of vijf deuren. Technischonderscheidt de kleine auto zich meestal van de grotere klassen dooreen frontmotor met maximaal vier cilinders, die meestal overdwars isingebouwd. Kleine auto’s hebben bovendien in de regelvoorwielaandrijving. Verdere kenmerken van kleine auto’s zijneen verkorte kofferruimte.

Afhankelijk van uitrusting en automerk is een kleine auto alverkrijgbaar voor een bedrag onder de 10.000 €, een kleinetweedehands auto is in verhouding uiteraard nog voordeliger. De prijsbehoort tenslotte ook tot een van de belangrijksteaanschaffactoren van een kleine auto. Natuurlijk zijn er ookkleine auto’s in allerlei varianten en met alle mogelijkeaccessoires leverbaar, die het rijcomfort extra opwaarderen.

Kleine auto’s zijn met name populair onder stadsinwoners,omdat zij dankzij hun compactheid zelfs in de kleinste openingen kunnenworden geparkeerd en er gemakkelijker en zuiniger in het stadsverkeermee kan worden gereden. Ook beginnende bestuurders geven om dezelfderedenen vaak de voorkeur aan een kleine auto.

En ook de cultstatus die sommige kleine auto’s inmiddels bijautoliefhebbers hebben bereikt, mag niet buiten beschouwing wordengelaten: typische kleine wagens als de VW Polo, de Opel Corsa of deFord Fiesta zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.