Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
  • Homepage
  • De ideale bedrijfswagens kiezen op ieder vlak

De ideale bedrijfswagens kiezen op ieder vlak te koop: tweedehands en nieuw

De ideale bedrijfswagens voor de toekomst

 

Maatschappelijk verantwoorde bedrijfswagens

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer dan een modewoord geworden. Steeds meer bedrijven trachten hun ecologische voetafdruk te verkleinen doorheen het volledige beleid. Een groot onderdeel hiervan betreft de keuze van het type bedrijfswagens. Geen grote, dure en vooral milieuonvriendelijke wagens meer, maar bedrijfswagens met een lage CO2 uitstoot vormen nu het grootste deel van de pool. Van de laagste functies waarbij bedrijfswagens horen tot de directeur wordt hier belang aan gehecht. De prioriteiten zijn verschoven en dat laat zich voelen. Gelukkig speelt de automarkt hier op in door steeds milieuvriendelijkere auto’s te bouwen in alle maten en soorten. Tegenwoordig zijn ook heel wat grote wagens voorzien van de nodige toepassingen om een ecologisch kleine erfenis te veroorzaken. Maatschappelijk verantwoord staat dus niet per definitie gelijk aan kleine wagens.

Comfortabel en veilig

Een tweede, zeer belangrijk, aspect bij de keuze van de bedrijfswagens is het comfort en de veiligheid van de wagen. Dit spreekt voor zich gezien bedrijfswagens vaak enkel worden gegeven aan werknemers die heel wat uren op de baan doorbrengen. Wagens die oncomfortabel zijn, leiden al snel tot rugklachten en een hogere afwezigheidsgraad. Uiteraard niet de bedoeling bij de aankoop van bedrijfswagens. Ook de veiligheid is uiterst belangrijk, want hoe meer iemand onderweg is, hoe meer risico hij of zij loopt op een ongeval. Er zal dus zeker rekening gehouden worden met het aantal NCAP-sterren dat een wagen telt.

Budgetvriendelijk en representatief

Als laatste dienen bedrijfswagens representatief te zijn, maar toch binnen het budget te passen. Een budget dat overigens in veel bedrijven verlaagd is omwille van de financiële crisis. Een te grote wagen geeft een verkeerd beeld van het bedrijf. Klanten voelen zich al snel geïntimideerd of vragen zich of het bedrijf wel op een verantwoorde manier met geld omgaat. Een te kleine wagen wekt ook geen vertrouwen en geeft het gevoel dat het bedrijf op een faillissement afstevent. Een middenklasse Mercedes of Audi is bijvoorbeeld een correcte wagen om als bedrijfswagen te gebruiken. Maar vaak zijn deze wagens erg duur. Een oplossing hiervoor is de aankoop van tweedehandswagens of leasing. Vooral de tweedehandswagens zijn een hele evolutie op het gebied van bedrijfswagens.