Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Landbouwmachines te koop: tweedehands en nieuw

Een groot aanbod landbouwmachines

Landbouwmachines in categorieën

Land bouwmachines bestaan in alle soorten en maten afhankelijk van de taken die ermee uitgevoerd moeten worden. Ze kunnen opgedeeld worden in negen categorieën. Deze categorieën hebben betrekking op de bewerkingen waarvoor de landbouwmachines ingezet worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen transport, grondbewerking, bemesting, gewasbescherming, oogst, graanvoederwinning, melken, irrigatie en diversen. Binnen ieder van deze groepen kan nog verder onderverdeeld worden naar functie van de machine.

Landbouwmachines voor gewassenteelt

Bij het verbouwen van gewassen komen heel wat landbouwmachines kijken. Zij zorgen ervoor dat het werk sneller en efficiënter kan gebeuren wat tijdwinst oplevert en hogere marges. Eerst en vooral zijn er landbouwmachines nodig om de grond te bewerken. Voorbeelden hiervan zijn de Wals en ploeg. Er bestaan meerdere modellen gezien elke grond een andere aanpak vergt. Daarna komt de bemesting aan bod: hierbij kan gebruik gemaakt worden van een drijfmestinjecteur, kunstmeststrooier, centrifugaalstrooier, pendelstrooier, pneumatische kunstmeststrooier, mestverspreider of verstuiver voor kalkbemesting. Zaai- , poot- en plantmachines brengen de zaadjes op een correcte manier in de aarde aan. Een landbouwspuit of schoffelmachine worden ingezet voor de verzorging van de gewassen. Een sproeier zorgt voor de nodige irrigatie op het veld. Wanneer alles volgroeid is, kan er geoogst worden. Onder meer een hakselaar, maaidorser, rooimachine en dergelijke kunnen hierbij van pas komen.

Landbouwmachines voor melkveebedrijven

Voor melkproductie is een heel eigen gamma aan landbouwmachines op de markt. Deze zorgen ervoor dat de melkveehouder zijn melkerij veel efficiënter kan beheren. Er bestaan verschillende melkmachines, afhankelijk van het aantal koeien en de opzet van de stal. Er is een machine voor een draaimelkstal, melkwagen, tandemmelkstal, visgraatmelkstal en een zij-aan-zij melkstal. Daarnaast is er ook een melkrobot op de markt. Eens de koeien gemolken zijn, kan gebruik gemaakt worden van een distilleermachine om de melk klaar voor verkoop te maken. Ook voor het vervoeren van de melk naar de veiling of koper waarmee een afspraak gemaakt is, bestaan de nodige landbouwmachines. Bekende producenten van melkinstallaties zijn o.m. DeLaval, Fullwood en het Nederlandse Lely.